Anca-Mihaela Badea

Sunt profesor de biologie cu o vechime continuă în învăţământ de 20 de ani, voluntar al „Salvaţi copiii” România,filiala Caraş-Severin şi voluntar FICE România, filiala Caraş-Severin. De doi ani de zile desfăşor alături de ONG-ul „Salvaţi copiii” activităţi în cadrul proiectului „Grădiniţa estivală” o modalitate prin care copiii au fost atrași către școală, au fost ajutați să se integreze și a fost redus decalajul educațional față de copiii care au beneficiat de pregătire preșcolară tipică.

Motivul pentru care doresc să particip la acest proiect, „Cum să opriţi hărţuirea şi hărţuirea cibernetică în şcoli”, este acela că viitorul societăţii depinde de modul în care educăm copii azi. Doresc astfel să găsesc răspunsuri la întrebările personale legate de modul în care lucrez în fiecare zi cu copiii, în ideea unei activităţi flexibile şi adaptabile. Mizez pe faptul că astfel voi putea să îmi stabilesc o strategie de evidenţiere a valorii umane, de valorizare a diversităţii şi de dezvoltare a personalităţii elevilor cu care lucrez.

Principalii beneficiari ai acestei participări vor fi elevii, deoarece voi adapta orele de curs pentru a cuprinde abordări pedagogice inovative şi centrate pe elevi, menite să le dezvolte acestora simţul demnităţii şi al stimei de sine, generând un climat favorabil unei educaţii de calitate. Nu în ultimul rând prin participarea la acest curs doresc să promovez la nivelul comunităţii şcolare ideea de şcoală deschisă, care se adaptează şi se schimbă, în care învăţarea este centrată pe personalitatea fiecărui elev.