Ovidiu Bădescu

DOAR DACĂ VEI ÎNVĂȚA FOARTE BINE LA ȘCOALĂ, VEI DEVENI UN OM DE SUCCES! a fost afirmația profesorilor mei care mi-a obsedat copilăria. 

Mă durea atunci când luam o notă mică, mă îndoiam de mine, de calitățile mele, iar notele de la școală deveniseră mai importante decât bucuria de a mă juca.

Între timp, am avut șansa să cunosc oameni de succes din diferite domenii care afirmau că niciodată nu au fost premianți nici participanți la olimpiade, dar că întotdeauna erau veseli, zâmbitori și prietenoși. Că învățau atât cât să înțeleagă lecțiile predate, nu ca să ia note mari, dar că în fiecare zi găseau ceva de care erau mulțumiți.

Discutând cu ei, majoritatea afirmau că principalele lor calități au fost: stabilirea relațiilor de prietenie, implicare, asumare, urmărirea unui scop, calmul, acceptarea criticilor, luarea deciziilor, adaptarea la nou, valorizarea celorlalți, pozitivitate, încredere în ei, putere de convingere. Am aflat mai apoi că aceste calități pot fi îmbunătățite, că cei care le posedă de fapt au un nivel ridicat de INTELIGENȚĂ EMOȚIONALĂ, numit EQ și care, în corelație cu IQ, îți permite să alegi viitorul în care să fii fericit! Haideți să fim unii pentru ceilalți scânteia necesară îmbunătățirii inteligenței emoționale.